Supermarktketen Delhaize start een experiment waarbij klanten hun boodschappen kunnen betalen via hun smartphone.

Advertentie

Supermarktketen Delhaize werkt samen met Worldline en Bancontact om zijn klanten toe te laten hun boodschappen te betalen via de Bancontact-app.

De partners maakten het nieuws vandaag bekend via een persbericht. De nieuwe betaalmethode zal eerst worden getest in de Delhaize-vestiging Karreveld in Sint-Jans-Molenbeek, en wordt tegen het einde van het jaar uitgebreid naar een vijftiental winkels.

Een betaling uitvoeren is eenvoudig. Je opent de Bancontact-app op je smartphone, scant een QR-code op het betaaltoestel van de winkel en bevestigt de aankoop door je pincode in te geven. Het maximumbedrag dat je op deze manier kan betalen, bedraagt 250 euro.

Betalen met je smartphone is volgens Worldline even veilig als met je bankkaart, maar niet noodzakelijk sneller. Dat is ook niet het verkoopsargument, legt woordvoerder Bram Boriau uit aan Data News.“Na verloop van tijd zullen handelaars er andere diensten, zoals een klantenkaart, aan koppelen.”

Eerder lanceerde Colruyt al een gelijkaardig betaalsysteem in samenwerking met SEQR. Colruyt koos voor SEQR in plaats van Worldline om de eenvoudige reden dat die laatste veel duurder was, zo schrijft Data News nog. Er kan nu reeds in 350 Colruyt-winkels met de smartphone betaald worden, en dat moet tegen het einde van de maand uitbreiden naar alle filialen. Op dit moment telt Colruyt dagelijks zo’n 200 betalingen via smartphone.