Nieuws

Waar staat uw bedrijf op mobiel vlak?

Uiteraard gebruikt u in uw bedrijf mobiele toestellen en apps. Maar heeft u ook een mobiele strategie? Wij bieden u het overzicht.

Uiteraard gebruikt u in uw bedrijf mobiele toestellen en apps. Maar heeft u ook een mobiele strategie? Wij bieden u het overzicht op basis van onderzoek. 

Het was onderzoeksbureau Yankee Group die onlangs een inschatting maakte op basis van een zogenaamde ‘mobile maturity index’. De vraag hierbij was in welke fase uw organisatie zit op het vlak van mobiele strategie. In realiteit worden deze fasen doorlopen.

1. PC Centric. Uw bedrijf is vooral gebaseerd op de traditionele computertoepassingen.  Zo goed als alle toepassingen baseren zich op pc. Dit is wereldwijd voor 30 procent van de bedrijven en overheden nog het geval.

2. Opportunistic mobility. Hierbij zijn er mobiele initiatieven. Zo rollen bedrijven mobile apps uit als ze die nodig hebben. Maar het gebeurt eerder op een ad hoc-basis. Deze situatie vindt u nog bij de meeste bedrijven. Voor 43 procent van de organisaties is dit van tel.

3. Strategic mobility. In deze fase wordt mobiel strategisch benaderd. Het bedrijf past dan bijvoorbeeld de werking of zelfs het zakenmodel aan. Mobiele apps spelen een strategische rol. Voor 26 procent van de bedrijven geldt vandaag deze situatie. Zij zijn de voorlopers in mobiel.

4. Mobile first. Alle ontwikkelingen vertrekken vanuit mobile. Dit is nog een eerder uitzonderlijke situatie, en veel bedrijven zullen hier vermoedelijk nooit (willen) geraken. Goed voor 1 procent van alle bedrijven.

Bron: Yankee, 2014, Wordwide

Op 5 mei organiseert Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over mobile business. Meer info over dit seminarie vind je op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business