Het heeft even geduurd, maar na Twitter en Foursquare staat er weer een hype op in de wereld van de sociale media: Meerkat. Alleen is die nu op bepaalde plaatsen al verboden.


Het heeft even geduurd, maar na Twitter en Foursquare staat er weer een hype op in de wereld van de sociale media: Meerkat.

Meerkat is een live-streaming applicatie die al meer dan 300.000 gebruikers telt. Iedereen die iets in live video wil delen aan anderen kan eenvoudig een live stream starten. Festivalgangers en congresbezoekers gebruiken de app bijvoorbeeld om evenementen te streamen. Iedere mobiel toestel wordt dus een televisiestation.


Verboden

Ook Twitter komt met een eigen alternatief voor deze app, die toelaat om live video te streamen.

Live streaming komt dus duidelijk opzetten, al is niet iedereen er gelukkig mee. Zo was Meerkat onlangs verboden werd op Y Combinator’s Demo Day. Dit is een evenement waar nieuwe start-ups zich presenteren aan investeerders, en waar bedrijven als AirBnB en Dropbox werden ontdekt.

 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.