Nieuws

Vingerscan steeds populairder bij bedrijven

Steeds meer bedrijven gebruiken vingerscans. Ze laten hun medewerkers hun vinger scannen bij aankomst en vertrek op kantoor.

Steeds meer bedrijven maken gebruiken van vingerscans. Ze laten hun medewerkers hun vinger scannen bij aankomst en vertrek op kantoor. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van uitzendbureau Tempo-Team.

Registratie

De vingerscan maakt geen complete vingerafdruk, maar vertaalt de scan naar een binaire code. Deze techniek kan voordelen opleveren bij administratieve processen. De registratie van de medewerkers gebeurt zorgvuldiger. 

Ook problemen rond tijdsgeregistratie en zoekgeraakte badges behoren voortaan tot het verleden. Daarnaast biedt het gebruik van de vingerscan de klok rond inzicht in de personeelsbezetting op de werkvloer. 

Toename

Nederlandse bedrijven als Etos, Grolsch, Aldipress en DA zouden volgens Tempo-Team al gebruik van de vingerscan. In ons land registreren al tientallen scholen  hun leerlingen via vingerafdrukken. De kinderen moeten dan eerst hun vinger scannen voor ze de schoolpoort binnen- en buiten gaan. 

Tempo-Team verwacht de komende jaren een enorme groei van deze vorm van identificatie. Ook smartphones, zoals de nieuwste iPhone van Apple, doen de techniek verder doorbreken omdat ze deze hebben ingebouwd. Zo lanceerde de bank ING onlangs toegang tot mobiel bankieren met vingerafdrukherkenning via een iPhone. 

Biometrie

Het is opmerkelijk dat deze biometrische techniek nu doorbreekt. In het verleden was er veel te doen om oog- en stemherkenning, maar op grote schaal braken deze technieken niet door op kantoor als instrument voor registratie en identificatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business