Google werkt samen met Johnson & Johnson aan de ontwikkling van robots die kunnen worden ingezet als assistent in de operatiekamer.

Advertentie

Het aantal projecten waar Google zich mee bezig houdt, is ongekend. Naast onder andere drones, internetballonnen en modulaire telefoons, is de nieuwste tak waar de zoekgigant in springt gezondheidszorg en robotica. Google gaat namelijk samenwerken met Ethicon, een tak van de farmaciegigant Johnson & Johnson, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van medische apparatuur.

De twee bedrijven combineren hun mogelijkheden, kennis en expertise om een innovatief platform te creëren op het gebied van operaties met behulp van robots. Dit valt te lezen in een statement van Johnson & Johnson.

Google en Ethicon gaan dus gezamenlijk operatierobots ontwikkelen, die chirurgen meer controle moeten geven over wat ze doen. Ook zorgen operatierobots voor minder littekenweefsel, wat het herstel van de patiënt weer ten goede komt.

Google wil zijn expertise op het gebied van computerwetenschap, geavanceerde visualisatie, en sensoren toepassen op het gereedschap van chirurgen. Dergelijke analytische tools kunnen chirurgen helpen beter te zien, en software kan bepaalde bloedvaten, zenuwen of tumoren markeren die met het blote oog moeilijker te onderscheiden zijn, aldus Google tegenover The Wall Street Journal.

Advertentie