Nieuws

Google en Johnson & Johnson werken aan robotchirurgen

Google werkt samen met Johnson & Johnson aan de ontwikkling van robots die kunnen worden ingezet als assistent in de operatiekamer.

Het aantal projecten waar Google zich mee bezig houdt, is ongekend. Naast onder andere drones, internetballonnen en modulaire telefoons, is de nieuwste tak waar de zoekgigant in springt gezondheidszorg en robotica. Google gaat namelijk samenwerken met Ethicon, een tak van de farmaciegigant Johnson & Johnson, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van medische apparatuur.

De twee bedrijven combineren hun mogelijkheden, kennis en expertise om een innovatief platform te creëren op het gebied van operaties met behulp van robots. Dit valt te lezen in een statement van Johnson & Johnson.

[related_article id=”158901″]

Google en Ethicon gaan dus gezamenlijk operatierobots ontwikkelen, die chirurgen meer controle moeten geven over wat ze doen. Ook zorgen operatierobots voor minder littekenweefsel, wat het herstel van de patiënt weer ten goede komt.

Google wil zijn expertise op het gebied van computerwetenschap, geavanceerde visualisatie, en sensoren toepassen op het gereedschap van chirurgen. Dergelijke analytische tools kunnen chirurgen helpen beter te zien, en software kan bepaalde bloedvaten, zenuwen of tumoren markeren die met het blote oog moeilijker te onderscheiden zijn, aldus Google tegenover The Wall Street Journal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business