Nieuws

Zijn wearables gevaarlijker dan smartphones?

De populariteit van wearables onder werknemers neemt toe. Maar ook de zorgen omtrent security. Zijn wearables gevaarlijker dan smartphones?

De populariteit van wearables op de werkvloer neemt toe. Bijna 4  IT-beslissingsnemers op 5 ziet een toename te zien in het gebruik van wearables bij werknemers.

Zowat iedereen (95 procent) is het er wel over eens dat wearables een bijkomend beveiligingsrisico met zich meebrengen. In die mate zelfs dat vier op de tien Europese organisaties (44 procent) in wearables een grotere dreiging zien dan smartphones.

Dit alles blijkt uit een onderzoek van Vanson Bourne, in opdracht van Trend Micro, bij 800 senior IT-beslissers van bedrijven in Europa, waaronder ook de Benelux.

Verlengstuk

Wearable toestellen zoals smartwatches, de Google glass of fitness armbanden zijn een verlengstuk van ons lichaam geworden. Afgelopen jaar alleen al werden er 4,6 miljoen ‘slimme’ armbanden verkocht.

Het is dus logisch dat ze ook steeds meer ingang vinden op de werkvloer. Een zorgwekkende evolutie echter voor 1 op 2 ondervraagde organisaties, zo blijkt uit het onderzoek. En hoewel 95 procent van de Europese respondenten in wearables een bijkomend beveiligingsrisico ziet, geeft toch zo’n 63 procent van de organisaties hun personeel toestemming deze voor bedrijfsdata te gebruiken. Slechts 23 procent ontmoedigt werknemers hun wearables binnen de werkomgeving te gebruiken.

"Het is uitkijken hoe ‘connected’ al deze dingen worden en wat de impact is voor data beveiliging in uw organisatie", reageert Steven Heyde, country manager Trend Micro België en Luxemburg. "Wearables zijn hip en handig, maar omdat ze ook persoonlijke informatie over de ‘drager’ verzamelen, zijn ze ook een interessant doelwit. Niet alleen voor cybercriminelen, maar ook voor organisaties die informatie en klantengegevens verkopen”, oppert hij.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business