Nieuws

Laptoptas wordt hip

Mobiele toestellen zijn de norm op kantoor. Ook de draagtassen, die al deze apparaten meezeulen, worden persoonlijker.

Mobiele toestellen zijn de norm op kantoor. Ook de draagtassen, die al deze apparaten meezeulen, worden persoonlijker. De laptoptas volgt de trend naar consumerization

Naarmate de laptop, smartphone en tablet zijn opmars verder zet, stijgt ook het belang van de laptoptas. Een niet te onderschatten markt. “De markt voor tassen en bagage is goed voor 50 miljard dollar”, weet Marijn Berk van fabrikant Phorce. De markt is groot, maar ook divers. Sommige aanbieders situeren zich rond de klassieke kledingmerken, andere zijn eerder aanbieders van smartphones of randapparatuur. Toch zijn er duidelijke trends.

1. Work-Life

De keuze van een laptoptas baseert zich sowieso op een aantal criteria. “Dan denk ik aan de grootte, het comfort en het feit dat je snel je mobiele toestellen kan bovenhalen”, somt John Berendsen van Concinnity, een partner van fabrikant Dicota, op. Ook de functionaliteit, zoals een goede bescherming voor uw apparatuur of extra zakken voor accessoires, spelen mee.

Meest opvallend is de trend naar consumerization. “Wij zien steeds meer gecombineerde tassen, die zowel dienen voor de zakenwereld als voor eerder casual gebruik en reizen”, illustreert Berendsen.

2. Stijlvoller

De traditionele zwarte laptoptas heeft zijn beste tijd gehad. “Wij merken een verschuiving binnen het segment van laptoptassen naar sleeves en backpacks in verschillende kleuren en materialen”, vertelt Cas Heuvelmans, PR Manager voor fabrikant Thule.

De laptop tas moet de verlenging zijn van hen persoonlijkheid en stijl, vindt Carmen Franzen, marketing coordinator bij Hama. “Vandaag zijn modieuze tassen spijtig genoeg nog moeilijk te vinden in de markt van consumentenelektronica. Zakenlui kunnen naar de mode- of lederwarenwinkels gaan, maar daar hangt er meestal een hogere prijskaart aan”, beweert Franzen.

3. Kleiner

Laptops worden lichter en kleiner. “Een 14” is een perfecte maat voor de mobiele zakenlui. De tassen moeten dan ook liefst wat lichter worden”, vertelt Jean-Claude Buyssens van The Urban Factory. “Bovendien hoeft een laptoptas vandaag ook niet op een laptoptas te lijken.”

4. Tablet

De opmars van de tablet heeft een nieuwe categorie doen ontstaan, maar het heeft ook een impact op de bestaande tassen. Laptoptassen moeten tegenwoordig een apart vak bevatten voor de tablet. “Steeds meer lijnen zijn uitgerust met twee compartimenten: 1 voor de laptop, 1 voor de tablet”, aldus Carmen Franzen van Hama. “Andere trend is de trolley strap, zodat de laptoptas veilig aan een trolley kan bevestigd worden.”

5. Batterij

Mobiele apparaten hebben nood aan stroom. “Wij denken dat zo’n laptoptas een logisch platform is voor het opladen van uw mobiele toestellen”, aldus Marijn Berk, die met Phorce twee innovatieve tassen uitbrengt die zich hierin specialiseren. Toch lijkt dit nog niet de norm. “Wij hebben in ons gamma een rugzak met zonnepaneeltjes, en binnenin een batterij om de smartphone op te laden”, vertelt Jean-Claude Buyssens van The Urban Factory. “Een succes is dat echter niet geweest.”
 

Voor elk wat wils: welke tas voor uw laptop?

1. De rugzak

De rugzak is aan een opmars toe. Hij kan tegelijk zakelijk, functioneel en stijlvol zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de tas van Dicota met de TopTraveller Backpack Pro bedoeld voor laptops van 15 tot 17.3 inch. De tas is opvallend licht, functioneel en biedt aangepaste EVA Frame Protection.

Een voorbeeld dat een laptoptas vandaag erg kleurrijk en hip kan zijn, vinden we bij het Zweedse Thule met hun Crossover. De tas is waterbestendig en biedt een SafeZone-compartiment voor bril of smartphone.

2. De trolley

Ook de trolley is erg populair bij zakenlui die erg veel zaken moeten meesleuren. Wij kozen deze Hama NB trolley pro met speciale compartimenten voor laptop, dossiers en bagage, en dus erg geschikt voor een korte business trip.

Fabrikant Kensington suggereerde deze Contour Roller, die vooral de nadruk legt op gebied van ergonomie, draagcomfort en gebruikte materialen zoals aangepast nylon.


3. Met batterij

De Phorce Pro en de Phorce Freedom kunnen niet alleen gebruikt worden als schouder- of boekentas, maar ook als laadstation voor uw mobiele toestellen. De Pro kan zelfs uw laptop opladen, al kost die wel 549 euro. Wij opteren voor de Phorce Freedom (199 euro) met ingebouwde batterij via USB.

4. De schoudertas

In de categorie schoudertas werd deze Moda Case 14, een bruine tas in Ballistic Nylon, gesuggereerd door fabrikant Urban Factory. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business