Links naar je webiste zijn onmisbaar voor een hogere positie in Google, maar hoe kom je eraan? Deze tips komen van pas.

Advertentie

Links zijn ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Google ziet ze als stemmen en hoe relevanter ze zijn, hoe hoger je scoort bij de zoekresultaten. Alleen: hoe bemachtig je die waardevolle links? Met deze tips natuurlijk!

Opmerking vooraf: In een ideale wereld publiceer je waardevolle content en linken mensen spontaan naar je. In de echte wereld werkt dat helaas niet zo, en moet je hier het toeval een handje helpen.

1. Lijstjes

Lijstjes doen het altijd goed. Geeft 10 tips of zelfs 25 tips over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld 25 tips om de perfecte tweedehandsauto te kopen.

2. Wees op de hoogte

Kijk wat nu scoort. Tik de zoekwoorden waarop je wilt scoren in Google, en bestudeer de content die hoog scoort. Kennelijk trekt dit soort content veel links aan. Kun jij het verbeteren, updaten of uitbreiden in een eigen artikel?

3. Naslagpagina

Maak een zeer uitgebreide naslagpagina over een bepaald onderwerp. Hoe completer en relevanter, hoe sneller mensen er naar verwijzen.

4. Expertise

Word zelf expert in een onderwerp waar veel vraag naar is en schrijf stukken waar mensen graag naar linken. Zorg ook voor duidelijke social media-knoppen, zodat het delen op Facebook, Twitter en LinkedIn zo makkelijk mogelijk is.

5. Betrouwbaarheid

Kom betrouwbaar over. Dit kun je versterken met een duidelijke privacyverklaring, een "over mij"-pagina en eventueel een foto met daarbij je contactgegevens.

6. Persbericht

Vergeet de ouderwetse PR niet. Verzin een goede, nieuwswaardige invalshoek voor een persbericht en stuur hem naar zoveel mogelijk relevante partijen. Als je het goed doet en het stuk wordt opgepikt, levert het weer een hoop links op.

7. Schrijf voor andere websites

Schrijf artikelen voor andere websites. In ruil mag je vaak een link plaatsen.

8. Blog

Begin een weblog en plaats regelmatig geweldige artikelen waar je doelgroep echt iets mee opschiet.

9. Google jezelf

Google op je naam of bedrijfsnaam. Vermelden andere websites je zonder link te plaatsen? Vraag dan per e-mail of ze dat alsnog willen doen. 

10. RSS

Zorg voor een werkende RSS-feed. Dit is standaard het geval bij WordPress en je kunt er ook een maken via Feedburner. Geef de feed vervolgens op bij RSS-verzamelsites. Je kunt lezers ook laten zien hoe ze hem toevoegen aan een programma als Feedly of Symbaloo, en zo volgen ze je site beter. Dit levert vaak extra shares en links op.

Nog meer tips? Op zijn website SEO Zwolle geeft Rutger Steenbergen in totaal 50 tips om meer links naar je website te krijgen. Op 20 april geeft hij een training "SEO voor tekstschrijvers", georganiseerd door onze uitgeverij. Meer informatie daarover vindt je op www.businessmeetsit.be.

Advertentie