Nieuws

De grootste cloud ter wereld

Cisco, Microsoft en Proximus bundelen de krachten in de zogenaamde Intercloud, het wereldwijde netwerk van onderling gekoppelde clouds.

Cisco kondigt een uitbreiding aan van zijn partnership met Microsoft op het gebied van cloud en datacenters. Het gaat om een nieuw gemeenschappelijk technologieplatform dat ontworpen is voor service providers om hun overstap naar de zogenaamde Intercloud te vergemakkelijken.

Grootste cloud

Intercloud wordt door Cisco omschreven als "de grootste cloud ter wereld". Het wereldwijde hybride cloudnetwerk verbindt meer dan 350 datacenters van 60 Intercloud-partners in 50 landen. 

Clouddiensten van de volgende generatie vereisen namelijk vergaande compatibiliteit tussen hardware, software, netwerk, opslag en verwerking. Cloud providers moeten de complexiteit en de kosten in de hand te houden inzake de integratie de infrastructuur en de applicatielagen. Deze integratie is namelijk nodig om nieuwe clouddiensten op de markt te brengen.

Intercloud is, volgens Cisco, een antwoord op de noden in de markt. Volgens Cisco bouwt ruim zeventig procent van de informaticaverantwoordelijken in bedrijven bouwt zijn interne infrastructuur af en schakelt over naar cloudcomputing voor de huisvesting van de bedrijfstoepassingen. Op basis van hun noden bekijken ze welke software ze intern willen blijven ondersteunen, en welke applicaties ze naar de cloud verhuizen. 

Proximus

Als eerste IT-dienstverlener in België gaat ook Proximus zijn datacenters verbinden met Cisco Intercloud. Proximus wil zo sneller en makkelijker clouddiensten afleveren voor zijn klanten. Het is een van de 14 nieuwe partners in de wereld die vandaag aansluiten bij Intercloud.

Klanten zullen in de toekomst eenvoudiger kunnen uitbreiden naar Proximus’ cloud in geval van piekverbruik in het eigen datacenter, of hun toepassingen repliceren bij Proximus zodat ze eenvoudig kunnen overschakelen in geval van uitval van hun eigen datacenter. Ook laat Intercloud Proximus toe om te evolueren naar een soort makelaar van clouddiensten. Bovendien hebben de klanten, volgens Proximus, de garantie dat hun toepassingen en gegevens in eigen land blijven.

1 miljard

De stappen van Cisco, met zijn parterns, bevestigen de verdere evolutie naar de cloud. Het bedrijf gaf enkele maanden geleden nog aan om maar liefst 1 miljard dollar te investeren in cloudinitiatieven zoals Intercloud.

Critici merkten daarbij op dat Cisco redelijk laat (volop) de kaart van cloud trekt. De trend (of hype) rond cloud is anno 2015 namelijk allesbehalve nieuw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business