Nieuws

Vrouwen nemen de leiding in de technologische wereld

Het aantal vrouwen in topfuncties zal de komende jaren flink toenemen. Meer en meer bedrijven bereiden hun vrouwelijke medewerkers ook meer voor op hogere managementposities.

Het aantal vrouwen in topfuncties zal de komende jaren flink toenemen. Meer en meer bedrijven bereiden hun vrouwelijke medewerkers ook meer voor op hogere managementposities.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van Accenture. Zo bleek dat bijna driekwart van de respondenten (71 procent) denkt dat het aantal vrouwen in CTO-functies in 2030 zal toenemen. 15 procent verwacht zelfs een significante toename.  

Optimisme

De helft van de bedrijven, zo blijkt uit het onderzoek, breidt vrouwen ook meer voor op senior management posities. Het onderzoek toont daarmee een internationaal optimisme over de verbeterde positie van vrouwen binnen het bedrijfsleven.

Zogenaamde soft skills, die wel eens worden aanzien als eigenschappen waar vrouwelijke managers beter in zijn, komen, nog steeds volgens Accenture, uit de bus als elementen waar een goed leider moet over kunnen beschikken. Het gaat dan om communiceren, aanvoelen, inspireren en vergaderingen realiseren.

Toch zegt slechts 38 procent van de 3.600, zowel mannelijke als vrouwelijke respondenten dat er in hun organisatie ook effectief opleidingen rond soft skills worden georganiseerd.

Niet werken

Interessant conclusie uit het wereldwijde onderzoek is verder dat ruim een derde van de werkende ouders (man: 36 procent; vrouw 38 procent) niet zou werken als ze het konden betalen.

Twee keer zoveel mannen (man: 50 procent; vrouw 23 procent) hebben liever dat hun echtgenoot of partner thuis blijft.

Op 19 maart organiseren we een gratis seminar over HR in het digitale tijdperk. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business