Nieuws

Adobe zet in op mobiel documentbeheer

In navolging van de Creative Cloud en Marketing Cloud - de hoekstenen van Adobes lange termijn gok op de cloud - introduceert het bedrijf nu Document Cloud.

Adobe introduceert voor de Acrobat-reeks een nieuwe lijn die aansluit bij mobiele en cloudtrends. In navolging van Creative Cloud en Marketing Cloud – de hoekstenen van Adobes lange termijn gok op de cloud – komt nu Document Cloud, inclusief een opnieuw ontworpen Reader-app voor mobiele toegang en eenvoudig delen.

“Mobiel is het heden en de toekomst”, denkt Jon Perera, vicepresident van productmanagement voor Adobe Document Cloud. Hij merkt op dat de mobiele app van Reader alleen al voor iOS en Android 400.000 keer gedownload is.

Perera wijst naar de groei van zakelijk mobiel gebruik onderweg. Adobe heeft al meer dan honderd miljoen transacties gezien via EchoSign sinds de overname hiervan. Toch is er nog een lange weg te gaan. Medewerkers van bedrijven moeten hun gewoontes en gedrag veranderen. Adobe en IDC publiceerden een onderzoek waaruit blijkt dat tachtig procent van alle documenten nog op papier worden afgedrukt.

Om die reden is het digitaal ondertekenen van documenten (e-signing) een belangrijk focuspunt voor Document Cloud. Net als het volgen en beheren van digitale documenten. Denk aan diensten als Send and Track, waarmee iemand in staat is een document te versturen en in de gaten te houden of de ontvanger het bericht ontvangt.

Daarnaast heb je nog Fill and Sign, een gratis app in de Document Cloud waarmee het invullen van formulieren gestroomlijnd wordt zonder dat je constant de informatie opnieuw hoeft in te voeren. Verder vergroot Adobe de mobiele PDF-mogelijkheden met de introductie van Acrobat Mobile. Perera laat weten dat de app meer is dan een manier om kleine aanpassingen aan te brengen, maar dat het de standaard wordt voor het wijzigen van PDF-bestanden op je mobiele apparaat.

Het is de bedoeling dat Adobe Document Cloud vanaf april beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business