Nieuws

IT’er voelt zich minder zeker van zijn job

In tegenstelling tot de rest van het bedrijf, voelt de IT'er zich minder zeker van zijn job. Dat blijkt uit onderzoek van SD Worx.

Waarin verschillen informatici van andere werknemers in hun werkbeleving? Het was het opzet van een onderzoek van SD Worx bij 5.000 Belgische werknemers naar aanleiding van ons gratis seminarie op 19 maart over HR in het digitale tijdperk.

IT: minder jobzekerheid

IT’ers kunnen, althans zo ervaren zij zelf, veel minder terugvallen op jobzekerheid. Wat betreft loon, werkomstandigheden of doorgroeimogelijkheden zijn er dan weer geen significante ervaringsverschillen tussen IT’ers en de rest.

IT’ers klagen minder dan de gemiddelde werknemer over de lichamelijke belasting van de job. Er is ook minder onmin over de strategie van het bedrijf zelf, wat er mogelijk op wijst dat de IT’er in veel gevallen een uitvoerder is.

Wat bij ontslag?

Negatief ervaart de IT’er dus werkzekerheid en het voortbestaan van zijn (of haar) organisatie. Daar kan een werkgever volgens hem of haar ook het verschil maken. Hoe meer werkzekerheid en doorgroeimogelijkheden u geeft aan uw IT’ers, hoe groter hun engagement om zich aan de organisatie te binden.

Toch is de IT’er bij eventueel ontslag of vertrek optimistischer gestemd. Daar waar ongeveer 80 procent van de gemiddelde werknemers erkent dat ze in dat geval moeilijk aan een nieuwe job zullen raken, is dat bij IT’ers slechts ongeveer 60 procent. 

Op 19 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over HR in het digitale tijdperk. Meer info vindt u op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business