Nieuws

De weg is nog lang voor Office 365

Naar aanleiding van ons gratis seminar op 19/3 over HR, kijken wij ook naar software waar kantoorwerkers het meest mee werken: Office. Microsoft is hier heer en meester, al is de weg voor Office 365 nog lang in ons land.

Naar aanleiding van ons gratis seminar over HR in het digitale tijdperk op 19/3 kijken wij ook naar de software waar kantoorwerkers het meest mee werken: Office. Microsoft is hier heer en meester, al is de weg voor Office 365 nog lang in ons land.

Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.000 gesprekken die zijn gevoerd met IT-verantwoordelijke functionarissen van de genoemde bedrijfsvestigingen, en dit naar aanleiding van ons seminar.

Office 2010

Op ruim de helft van de werkplekken waar gebruik gemaakt wordt van office-applicaties, werkt men met Microsoft Office 2010. Daarmee is het met voorsprong de meest voorkomende office-applicatie. Microsoft neemt sowieso het leeuwendeel van de office-applicaties voor haar rekening.

Van alle geïnventariseerde office-pakketten, is bijna 97 procent een Microsoft-oplossing. De niet Microsoft-pakketten zijn open source-pakketten, zoals LibreOffice, StarOffice en OpenOffice. Met een even groot aandeel in de installed base, ook 2 procent, schrijft Google Drive het resterende deel op haar conto.

Office 365

Office 365, de cloudoplossing van Microsoft, vormt momenteel circa 8 procent van alle geïnventariseerde office-applicaties. Dat is op zich een mooi resultaat, gelet op het feit dat Office 365 in ons land minder dan vier jaar geleden werd gelanceerd in bèta-versie. Tegelijk benadrukt dit cijfer dat er nog veel ruimte is voor verdere groei.

Zeker bij de modale Belgische bedrijven en de overheid lijkt de weg nog lang voor een brede doorbraak van Office 365. Het aandeel van Office 365 is het hoogst bij bedrijfsvestigingen van multinationals, waar Office 365 circa 12 procent van het totaal vormt.  

Bij multinationals (>= 2.500 medewerkers) en national enterprises (250-2.500 medewerkers) vormen open source office-applicaties minder dan 1 procent van het totaal. 

Wallonië

In het publiek domein (overheid, onderwijs en zorg) ligt het gebruik van Office 365 met een aandeel van ruim 4 procent het laagst en het aandeel van de open source office-pakketten met 3,3 procent van het totaal het hoogst.

Opvallend is wel het hoge aandeel van open source in Wallonië, waar 8 procent van de office-pakketten in deze categorie valt. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat een kleine 2 procent, in Vlaanderen ligt dat onder de 1 procent.

Op 19 maart organiseren we een gratis seminar over HR in het digitale tijdperk. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business