Nieuws

Belgische regelementering rond drones tegen eind dit jaar

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant heeft tijdens de Drone Days in Brussel laten weten dat ze werkt aan reglementering voor drones.

In Brussel vond afgelopen weekend voor het eerst Drone Days plaats, een evenement om de beeldvorming rond de vliegende robots te veranderen. Op de beurs werd meer uitleg gegeven over drones en de mogelijke toepassingen ervan. Meer dan 5.000 bezoekers waren aanwezig om een kijkje te nemen, onder wie federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.

Volgens organisator Waltery Borrey leeft het idee nog steeds te veel dat drones alleen ingezet worden voor luchtaanvallen, terwijl er juist ook tal van maatschappelijke doeleinden zijn waar de onbemande vliegtuigjes voor ingezet kunnen worden, zo vertelt hij tegenover deredactie.be. Verder is het een eenvoudige manier om vanuit de lucht ergens foto"s of videobeelden van te maken.

Op dit moment is het in België officieel niet toegestaan om met drones te vliegen, zeker niet om foto- en videobeelden te schieten. De organisatie van Drone Days ziet graag dat de regering een wettelijk kader opstelt om het vliegen met de onbemande vliegtuigen mogelijk te maken.

Minister Galant laat weten dat ze bezig is met een koninklijk besluit om de regels voor het gebruik van drones vast te leggen. Hierbij geeft ze wel aan dat ze "snel, maar niet overhaast" te werk wil gaan. De bedoeling is dat de wettelijke regeling nog voor het einde van het jaar klaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business