Nieuws

Hou IT-talent lang in uw bedrijf

In de War for Talent worden getalenteerde IT-professionals voortdurend aan de mouw getrokken door headhunters en rekruteerders. De Britse personal coach Rachel Russell geeft vier tips om zwaar bevochten (en vers) IT-talent aan het bedrijf te hechten.

Naar aanleiding van ons gratis seminar over HR in het digitale tijdperk op 19/3 besteden wij heel wat aandacht aan dit thema. Hieronder ook retention of het behoud van personeel.

In de War for Talent worden getalenteerde IT-professionals voortdurend aan de mouw getrokken door headhunters en rekruteerders. De Britse personal coach Rachel Russell geeft vier tips om zwaar bevochten vers IT-talent aan het bedrijf te hechten.

1. Screening 

Screen je nieuwe kandidaten zeer uitvoerig. “35% van de CIO’s geeft toe dat ze achteraf ontdekken dat de meeste technische cv’s leugens bevatten en 77% is bang dat professionals hun werkervaring op hun cv overdrijven. Het meest verontrustende is wel dat twee op de vijf IT-managers vermoedt dat binnen hun eigen organisatie ongekwalificeerde mensen rondlopen die door de mazen van het screeningsproces geglipt zijn.

Probeer dus op voorhand zoveel mogelijk informatie over kandidaten te verzamelen. Check referenties zodat je achteraf niet met een kater of een kat in een zak blijft zitten.”

2. The money (and more)

Bied een ruim pakket aan. “Probeer te vermijden dat getalenteerde medewerkers zich in de toekomst laten verleiden door rekruteerders: bied hen van bij de start een totale propositie, waarin niet alleen de vergoeding centraal staat, maar ook de bedrijfscultuur, de werkomgeving, carrièreontwikkeling en andere noemenswaardige voordelen en bonussen.”

3. Help nieuwkomers 

Help nieuwkomers snel acclimatiseren. “Snel inwerken is cruciaal: de eerste 30 tot 90 dagen bij een nieuwe werkgever bepalen of de relatie tussen werknemer-werkgever succesvol zal zijn. Overleg regelmatig face to face, zo vermijd je onnodige frustratie. Geef opbouwende feedback. IT-professionals staan open voor frequente, informele feedback; het helpt ze verwachtingen bij te stellen en gemotiveerd te blijven.”

4. Focus op retentie 

Vrij vertaald: hou de buit binnen. “Als met bloed, zweet en tranen eenmaal een talent is opgevist, moet je dat proberen houden. Een laag verloop zorgt voor zeer productieve werknemers met een goed begrip van de business. Uiteindelijk worden het IT-leiders met passende werkervaring die hen in staat stelt de meest lastige IT-problemen op te lossen.”

Op 19 maart organiseren we een gratis seminar over HR in het digitale tijdperk. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business