Nieuws

HR is voorloper in de cloud

HR is in ons land voorloper inzake cloud software. In de top 10 van meest gebruikte cloud applicaties in ons land staan zes HR-leveranciers.

HR-software is in ons land voorloper inzake cloud software. In de top 10 van meest gebruikte cloud applicaties in ons land staan zes HR-leveranciers.

Naar aanleiding van ons gratis seminar over HR in het digitale tijdperk op 19/3 besteden wij heel wat aandacht aan dit thema. Hieronder ook cloud software. Daar blijkt HR een pionier.

Banking

Zoals ook al bleek uit eerder onderzoek, vormt het gebruik van e-banking software een zeer substantieel deel van het gebruik van cloud software (of Software as a Service) in België. 

De leveranciers van de aangetroffen SaaS-oplossingen hangen natuurlijk nauw samen met de eerder genoemde oplossingsgebieden.

E-banking wordt voor het grootste deel ingevuld door Isabel. Deze leverancier komen we tegen bij 29 procent van de locaties. Hiermee is het met voorsprong de meest genoemde leverancier van oplossingen in SaaS vorm. De afgelopen jaren heeft deze dienstverlener haar klanten naar de online versie(s) van haar oplossing(en) overgezet.

SD Worx wordt genoemd door bijna één op acht locaties. Naast SD Worx zijn ook Acerta, Partena, Attentia en Group S leveranciers van HR-oplossingen die in SaaS vorm worden afgenomen.

Met Dynamics, SharePoint, Exchange en Office heeft Microsoft meerdere oplossingen rond cloud software. Het is vooral de Office-oplossing die in het afgelopen jaar flink is gegroeid.

Toch valt vooral HR op. In de top tien van meest gebruikte cloud applicaties staan zes HR-leveranciers: SD Worx, Acerta, Partena, Attentie, Securex en Groep S. Merk op dat ook Smartschool en SAP komen opzetten in de lijst.

De cijfers komen van ComputerProfile dat het fenomeen van SaaS of cloud software onlangs onderzocht bij ongeveer 3.000 Belgische bedrijven (en organisaties) met meer dan 50 werknemers.

Op 19 maart organiseren we een gratis seminar over HR in het digitale tijdperk. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business