Wat is voor de IT-manager en zijn medewerkers de grootste prioriteit inzake applicaties? Niet zozeer security, zo blijkt.

Advertentie

Wat is voor de IT-manager en zijn medewerkers  de grootste prioriteit inzake applicaties? Beschikbaarheid van applicaties wordt belangrijker geacht dan beveiliging ervan.

Dat blijkt uit het 2015 State of Application Delivery rapport van leverancier F5 Network.Het bedrijf contacteerde hiervoor 300 organisaties en hun IT-afdeling in het bijzonder.

Het rapport geeft inzicht in de huidige status van het zakelijke applicatielandschap.  Op de vraag welke applicatieservice van het grootste belang is, antwoordde 40 procent beschikbaarheid, en 30 procent security. Het rapport bekrachtigt dus de gedachte dat als een applicatie niet beschikbaar is, andere services er niet toe doen.

Forse groei

Het aantal applicaties in een bedrijfsomgeving is groot en groeit bovendien snel. Een vijfde van respondenten geeft aan dat ze tussen 201 en 500 applicaties hebben draaien, bijna dertig procent heeft 1-200 applicaties uitgerold.

De belangrijkste drijfveren van deze groei zijn private cloud (aldus 59 procent) en mobiele toepassingen (56 procent). Het belang van deze twee zal verder groeien, waarmee ook het aantal applicaties groeit.

Snelheid

Toch gaan beschikbaarheid en security van applicaties hand in hand. Uit vorig onderzoek van F5 bleek dat 22 procent van de respondenten aangaf om slechts vijf seconden te willen wachten op een app, voordat ze hem wegklikken. Een derde haakt af bij mobiele aankopen als de applicatie traag is.

Daar tegenover staat wel dat de helft zich zorgen maakte over diefstal van persoonlijke gegevens via mobiele toepassingen.