Nieuws

Daar zijn de Smart Business Awards

Minoc Data Services, de meest vooraanstaande IT-uitgeverij van België, start met een nieuw initiatief: de Smart Business Awards.

Minoc Data Services, de meest vooraanstaande IT-uitgeverij van België, start met een nieuw initiatief: de Smart Business Awards.

Het gaat om een initiatief van de B2B-tak van Minoc Data Services: het vakblad Smart Business en de seminariereeks Business Meets IT. Zij organiseren dit samen met de websites Smartbiz.be en ZDNet.be, de populairste technologiesite van het land.

Door deze portfolio, onze voeling met de ICT-markt en het marktonderzoek dat wij regelmatig zelf uitvoeren, zijn wij goed geplaatst om dit initiatief ter harte te nemen.

Waarom deze awards?

Met deze Smart Business Awards willen we IT-bedrijven in de kijker zetten en de IT-sector op een positieve manier onder het voetlicht plaatsen.

We focussen ons hierbij op zakelijke IT, een onderdeel dat erg relevant is, maar te vaak nogal onderbelicht blijft. Ten onrechte, vinden wij. De ICT-sector is een dynamische en bloeiende sector. Technologie kan bedrijven en organisaties ook echt vooruit drijven, en hun productiviteit en efficiëntie verhogen. Dit alles willen wij benadrukken.

De Smart Business Awards zijn het voorwerp van een erg grondige oefening. We behandelen diverse domeinen op het vlak van zakelijke IT: services, software, security, hardware en telecom.

Hoe gaat het in zijn werk?

De redactie selecteerde, in samenwerking met een onafhankelijke adviesraad, de genomineerden in 24 categorieën, verdeeld over vijf domeinen. Een staalkaart van wat er beweegt in zakelijke IT. Deze lijsten worden gepubliceerd in Smart Business (nummer 146 dat midden april verschijnt) en online geplaatst op Smartbiz.be en ZDNet.be.

Het gaat om deze categorieën:

  • Software: business software, BI & analytics, accounting, content management,  en OS & Office.
  • Hardware: pc, tablet/hybrid, smartphone, server, storage en printing
  • Services: applications, workplace, integration & infrastructure, datacenter, hosting & domain, staffing, outsourcing Benelux en innovator.
  • Security: security suite (anti malware) en network security (firewall, UTM,…).
  • ?Telecom & communication: operator fix, operator mobile en collaboration & communication solution

Binnen deze 24 categorieën krijgen we uiteindelijk twee winnaars: de prijs van de award, en de prijs van de zogenaamde runner up.

Hoe bepalen we de winnaars?

Hiervoor spelen diverse parameters:

  • Marktonderzoek: Op basis van eigen marktonderzoek (onder andere naar aanleiding van het ICT-Jaarboek) beschikt Smart Business over een goed beeld van de marktaandelen van en de tevredenheid ten aanzien van de diverse ICT-bedrijven in ons land.
  • Lezers: Lezers van Smart Business, Smartbiz.be en ZDNet.be kunnen ook stemmen op hun favoriete leverancier.
  • Adviesraad: De redactie brengt zelf ook een keuze uit, en doet dit samen met een adviesraad, samengesteld uit onafhankelijke experts uit de bedrijfs- en academische wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business