Vier trends, drie soorten IT en twee vereisten. Dat is de drietrapsracket in IT waar uw bedrijf in 2015 rekening mee moet houden.

Vier trends, drie soorten IT en twee vereisten. Dat is de drietrapsracket in IT waar uw bedrijf in 2015 rekening mee moet houden.

Uiteraard verschilt IT van bedrijf tot bedrijf. Maar we brengen met Smart Business, drie zaken waar ook uw organisatie mee te maken krijgt. Trends en soorten IT kwamen reeds aan bod. In dit derde deel zijn het de vereisten ten aanzien van IT.

3. Twee vereisten: wendbaar en meerwaarde

Naast de trends en vormen zijn er ook twee cruciale voorwaarden waar IT aan moet voldoen: wendbaarheid en meerwaarde.

Dat IT meerwaarde moet opleveren, wisten we al langer. “Maar snelheid van uitvoering heeft de voorbije jaren aan belang gewonnen. Bedrijven moeten kunnen inspelen op marktomstandigheden die steeds sneller veranderen. IT moet hierbij volgen”, stelt Gartner- analist Richard Marshall.

Traditioneel zijn de IT-projecten, zoals rond ERP, die veel meerwaarde opleveren. Andere zijn eerder klein en snel, maar minder wendbaar. IT moet beide vormen combineren. Bij Gartner heeft men het, zoals eerder al aangehaald, dan over de ‘bimodal enterprise’.

Enerzijds is IT rock solid en stabiel. Anderzijds dynamisch en agile. “IT is dus zowel een degelijk passagiersvliegtuig als een pijlsnel gevechtsvliegtuig”, stelt Marshall. “Je hebt ze allebei nodig.”
 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.