Samsung heeft LoopPay, specialist in mobiel betalen, overgenomen. Met de overname van de start-up krijgt Apple Pay een gedegen concurrent.

Advertentie

Er zit weer een strijd tussen de twee grootste smartphonefabrikanten aan te komen. Toen Apple zich met Apple Pay op de mobiele betalingsmarkt begaf, kon je de klok er op gelijk zetten dat Samsung snel met een alternatief zou komen.

De geruchten hierover ontstonden al met het nieuws van afgelopen december dat Samsung in onderhandeling zou zijn met LoopPay; een start-up gespecialiseerd in mobiele portefeuilles.

Deze geruchten zijn nu waarheid geworden; Samsung heeft LoopPay overgenomen. Dit heeft een van de oprichters van LoopPay bevestigd in een memo gisteren, die als popup verschijnt op de site van LoopPay.

“Onze visie op het inspireren van consumenten om over te stappen van een fysieke portemonnee naar een volledig digitale, zal doorgaan. Samsung deelt deze visie, en heeft het ervoor gekozen om de manier waarop we winkelen en betalen voor goederen en services te helpen veranderen. We kijken ernaar uit om samen met Samsung ’s werelds meest veilige en beste mobiele betalingssysteem te leveren”, klinkt het in de memo.

Het op Kickstarter begonnen LoopPay maakt nu al hoesjes waarmee je bij 90 procent van de retailers kan betalen. Dit systeem bootst de magneetstrip van een fysieke pinpas na door middel van een telefoonhoesje. Wanneer je dit tegen een betalingsapparaat houdt, denkt dit apparaat dat er een pasje wordt ingevoerd.

In december zei de CEO van LoopPay dat de technologie zou worden geïntegreerd in een mainstream smartphone met een “hoge marktpenetratie”. Wij denken dan natuurlijk gelijk de Samsung Galaxy S6 die op 1 maart wordt aangekondigd.

Advertentie