Nieuws

Microsofts Office-apps werken samen met alle clouddiensten

Wie gebruik maakt van Microsofts Office-apps op mobiel of op het web, kan zijn documenten voortaan ook in een andere cloud dan OneDrive bewaren.

De integratie van Dropbox met Office in november kwam als een verrassing, maar Microsoft breidt de ondersteuning nu uit naar alle clouddiensten.

Gisteren raakte na een update van de Office-apps op iOS al bekend dat ondersteuning voor iCloud werd toegevoegd, maar ook andere rivaliserende clouddiensten krijgen nu toegang. Dat betekent dat je in de nabije toekomst je Office-documenten kan openen, bewerken en bewaren in OneDrive, Dropbox, iCloud, Google Drive, Box, en vele anderen.

[related_article id=”161452″]

Voorlopig is de ondersteuning voor meerdere clouddiensten alleen nog maar in iOS beschikbaar, maar Microsoft plant om de functionaliteit later ook naar Android en Windows 10 uit te rollen.

De ondersteuning komt er niet alleen voor de mobiele apps van het kantoorpakket, maar ook voor de webversie Office Online. “De aankondigingen van vandaag zijn een volgende stap in onze missie om Office op nieuwe manieren open te stellen voor onze klanten en partners”, klinkt het in een blogpost.

Deze nieuwe ontwikkeling valt binnen een bredere evolutie van Microsoft naar een meer open karakter. Het bedrijf zoekt steeds vaker de samenwerking met zijn rivalen op, in plaats van zich ervan af te wenden. Door Office compatibel te maken met de clouddiensten van de concurrentie, heeft Microsoft een extra wapen in het arsenaal om klanten voor zich te winnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business