Nieuws

Office op iOS krijgt iCloud-ondersteuning

Microsoft heeft een update uitgerold voor zijn Office-apps op iPhone en iPad, waardoor die voortaan ook met iCloud kunnen synchroniseren.

Microsoft heeft een update uitgebracht voor zijn Office-apps voor iPhone en iPad. Met de update wordt nu opslag in Apples iCloud ondersteund.

Dankzij de update kun je via je iPhone en iPad documenten openen, wijzigen en opslaan in iCloud. Voorheen was dat alleen mogelijk via Microsofts eigen clouddienst OneDrive of sinds afgelopen november ook Dropbox. De iCloud-functie is wel wat minder praktisch in gebruik.

De ‘locaties’-sectie van Word, Excel en PowerPoint voor iOS laat je iCloud niet als locatie toevoegen, dus die zul je moeten selecteren via de ‘meer’-sectie. Ietwat verwarrend, en het maakt het wat moeilijker om documenten te creëren en op te slaan in iCloud. Verder zit er ook nog een restrictie op de bestandstypes. Zo kun je wel thumbnails zien van documenten in iCloud die zijn gemaakt met TextEdit op een Mac, maar deze kun je niet openen of aanpassen met de Office-applicaties. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business