Nieuws

Facebook lanceert sociaal netwerk voor IT-beveiliging

ThreatExchange is een sociaal platform om informatie te delen over digitale bedreigingen. Zijn dergelijke initiatieven het antwoord op cyberaanvallen?

Facebook heeft ThreatExchange opgericht. Dit is een soort van sociaal netwerk speciaal ontworpen voor bedrijven om informatie en inlichtingen uit te wisselen over digitale bedreigingen. Wederom een voorbeeld van hoe we in een tijdperk leven waarin samenwerking steeds meer voorkomt, terwijl bedrijven de strijd aangaan met cyberaanvallen van allerlei pluimage.

ThreatExchange is ontworpen als informatiebron omdat de bedreigingen meestal achter meerdere doelen tegelijkertijd aangaan. Het sociale netwerk gokt erop dat hoe meer bedrijven hun inlichtingen delen, hoe groter de kans is dat je er iets aan kunt doen. Tot de eerste partners behoren Bitly, Dropbox, Facebook, Pinterest, Tumblr, Twitter en Yahoo.

[related_article id=”161920″]

ThreatExchange is een API die gebaseerd is op Facebooks interne dreigingssysteem ThreatData. Het zal geen grote verrassing zijn, maar ThreatExchange is een sociaal platform om dubieuze links, domeinnamen en beschermingsmaatregelen te delen.

Het delen van informatie tussen bedrijven en branches is noodzakelijk om iets te kunnen doen tegen de vele digitale bedreigingen van vandaag de dag. Cybercriminaliteit is booming business. Daar komen dus steeds meer dubieuze figuren op af. Zonder het uitwisselen van inlichtingen kunnen samenwerkende criminelen hetzelfde trucje blijven herhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business