Nieuws

Beleeft de inbelverbinding een comeback?

Ons land telt bijna 3,9 miljoen internetaansluitingen. Dat aantal zit in de lift, maar gek genoeg groeit ook het aantal inbelverbindingen.

Ons land telt bijna 3,9 miljoen internetaansluitingen. Dat aantal zit in de lift, maar gek genoeg groeit ook het aantal inbelverbindingen. 

Inbellen

U kent het nog wel toen u pakweg 15 jaar geleden het internet opging: inbellen, en dan toch bijna een minuut wachten op een internetverbinding.

Verouderde technologie. Dat is zo, maar uit cijfers van providervereniging ISPA blijkt dat het aantal inbelverbindingen stand houdt en zelfs licht toeneemt. Dat is opmerkelijk voor een dienst die niet actief wordt ondersteund.

Al is de impact erg beperkt. We spreken vandaag over zowat 160 inbelverbindingen, en dat aantal stijgt dus lichtjes. Voor bedrijven duiken inbelverbindingen nog vaak op als onderdeel van een back-up oplossing.

De (licht) stijgende trend betekent volgens Rodolphe Van Nuffel, Policy Officer bij ISPA echter niet dat die markt groeit. "Meestal gaat  het om inbelverbindingen die eerder nog niet zijn meegedeeld aan ISPA."

Totaal

Het aantal inbellijnen is uiteraard een peulenschil in vergelijking met de bijna 3,9 miljoen aansluitingen voor bedrijven en particulieren in ons land. Ook dat aantal zit overigens in de lift. Het totale aantal nam met ruim 1 procent toe. 

Van de bijna 3,9 miljoen aansluitingen komen er ruim 3.202.000 van de consumentenmarkt, die met 1,16 procent groeit in het vierde kwartaal van 2014 ten opzichte van het derde kwartaal.

De zakelijke markt groeit minder snel:  690.000 vaste aansluitingen, een groei van 0,72 procent. Gecombineerd groeit de Belgische markt met 1,08 procent. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business