Analisten verwachten dat morgen zal blijken dat Apple in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst meer iPhones verkocht in China dan in de VS.


Volgens analisten zal uit de resultaten van het eerste kwartaal van Apple dit jaar, die morgen voorgesteld worden, blijken dat er voor het eerst meer iPhones verkocht zijn in China dan in de VS, zo bericht de Financial Times.

De USB-analisten schatten uit de reeds bekende cijfers dat China zal instaan voor zo’n 36 procent van de verkochte iPhones, terwijl de VS verantwoordelijk was voor 24 procent. Vorig jaar was dat voor China en Amerika respectievelijk nog 22 en 29 procent.


Die cijfers zijn opvallend, onder andere in het licht van de uitspraken die Apple-CEO Tim Cook eind vorig jaar nog deed. Toen stelde hij dat het maar “een kwestie van tijd” was voor China een grotere afzetmarkt zou zijn voor zijn producten dan de VS. Hoewel deze cijfers voorlopig enkel die trend schijnen te bevestigen wat de iPhone betreft, is het duidelijk een stap in de richting van Cooks toekomstbeeld – de iPhone is immers verantwoordelijk voor de helft van Apples omzet.

Apple opent de laatste tijd ook steeds meer winkels in China, en volgens de geruchtenmolen zijn er plannen om ook Apple Pay in het land te lanceren.

Foto via 9to5mac.