In elk gesprek over datacenters komt vroeg of laat het onderwerp stroomvoorziening op tafel. Onterecht, want de wetgeving had dit anders kunnen oplossen.

Advertentie

In elk gesprek over datacenters komt vroeg of laat het onderwerp stroomvoorziening op tafel. Met de alarmerende berichten over mogelijk stroomtekort dit najaar groeit ook de zorg over de impact op onze servers.

Overheid

De problematiek van uitvallende servers ten gevolge van het afkoppelingsplan had eigenlijk helemaal niet ter sprake moeten komen, vindt Laurens Van Reijen, managing director van datacenter LCL, als de Belgische overheid ICT wat ernstiger zou nemen: " De bestaande wetgeving van “kritieke infrastructuren” beperkt zich enkel tot energie, transport, de financiële sector en de elektronische communicatie. IT is volgens de wetgeving geen kritieke infrastructuur, volledig onterecht."

Cyberaanvallen

IT is in de huidige economie niet meer weg te denken. "Informatica begint met een simpele PLC die gebruikt wordt in de koffiezet of een sluis van een kanaal, over de desktops, gaande tot mainframe computers", stelt hij. "De wetgever heeft totaal geen rekening gehouden met de huidige digitale economie. Dit was reeds te zien bij de cyberaanvallen van het afgelopen jaar."

Op 5 februari verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over big data & datacenters. Meer info over dit seminarie vindt u op www.businessmeetsit.be.

Advertentie