Eigenaars van een Windows-tablet of -telefoon en van cloudopslagdienst Dropbox kunnen vanaf nu eindelijk ook een officiële app in hun app stores vinden.

Advertentie

Het is eindelijk zover: een van de meest gapende gaten in het app-aanbod voor Windows 8.1 en Windows Phone is gedicht.

Ook gebruikers van Windows-tablets en -telefonos kunnen vanaf nu gebruikmaken van Dropbox, een van de populairste cloudopslagdiensten, in een officiële app – die al sinds lange tijd beschikbaar was op de andere mobiele platformen, inclusief BlackBerry en Kindle. Tot hiertoe moesten mobiele Windows-liefhebbers het stellen met externe apps voor de clouddienst.

Met de nieuwe app kan iedereen gebruikmaken van de belangrijkste features van Dropbox. Het gekende auto-uploadfeature voor smartphonefoto’s is aanwezig, wie zowel een werk- als een privé-account heeft kan beide gebruiken binnen de app, en bestanden kunnen offline bewaard worden.

Gebruikers kunnen ook een specifieke map op het startscherm van Windows vastpinnen zodat ze die kunnen openen zonder eerst de Dropbox-app te moeten gebruiken. Er bestond al een Dropbox-app voor Windows 8.0 en RT, sinds januari 2013, maar daarmee konden gebruikers enkel toegang krijgen tot hun bestanden via het startscherm.

Dit is in ieder geval de eerste keer dat Dropbox een app voorziet voor de recentste versies van Microsofts besturingssysteem voor tablets en telefoons.

De app is een rechtsreeks gevolg van de recente samenwerking die Microsoft en Dropbox aangingen en waardoor gebruikers rechtstreeks hun Dropboxbestanden kunnen openen en bewerken in de Office-applicaties. Dit is dan ook een win-win-situatie voor beide bedrijven, met gelukkige bestaande gebruikers en grote groepen potentiële nieuwe klanten.

De nieuwe Dropbox-app ondersteunt Windows 8.1- en Windows RT-toestellen, en Windows Phones met versie 8 en 8.1. Je vindt de app in de Windows Store of Windows Phone Store.

Advertentie