Nieuws

Vlaanderen versus Wallonië in datacenters: 26-3

Als het op beschikbaarheid van commerciële datacenters aankomt, is het verschil tussen de twee landsdelen wel heel erg duidelijk.

Als het op beschikbaarheid van commerciële datacenters aankomt, is het verschil tussen de 2 landsdelen wel heel erg duidelijk. Er zijn er 26 in Vlaanderen, waar Zaventem en Diegem ook toebehoren, en slechts 3 in Wallonië.

In Brussel zijn er enkele commerciële datacenters, waaronder in Evere. Let wel, veel van de datacenters liggen in de buurt van Brussel, maar op geografisch vlak dus wel op andere (Vlaamse) bodem.

Woestijn?

Toch is Wallonië inzake datacenters allesbehalve woestijn. Google opende er bijvoorbeeld zijn (eigen) datacenter in Bergen. Dat is geen commercieel datacenter, waardoor het in de telling niet wordt meegenomen.

The NRB Group heeft een vooraanstaand datacenter in Herstal, en recent opende Cofely, dat de cijfers over Vlaanderen en Wallonië uitbracht, er dus een in Gembloux (zie foto onder). 

Nabijheid staat voor de klanten voorop, en dit zowel inzake locatie en diensten. “Veel van onze klanten wensen een combinatie van cloud- en lokale oplossingen en willen onze diensten gebruiken op hun interne servers en datacenters”, aldus Thibault Meur van Cofely.

Op 5 februari verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over datacenters. Meer info over dit seminarie vindt u op: www.businessmeetsit.be .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business