Nieuws

Het fenomeen Xiaomi

Het Chinese Xiaomi steekt Uber voorbij als meest waardevolle start-up ter wereld. Xiaomi is drie jaar na de verkoop van zijn eerste telefoon uitgegroeid tot 's werelds derde smartphoneverkoper, na Samsung en Apple.

Het Chinese Xiaomi steekt Uber voorbij als meest waardevolle start-up ter wereld, al groeit het bedrijf zo snel dat het nauwelijks nog als dusdanig geklasseerd kan worden.

Met een geschatte waarde van iets meer dan 40 miljard dollar doet de Amerikaanse taxistart-up Uber het niet slecht. Ondanks de controverse in ons land en elders ter wereld mocht Uber zich ’s werelds meest waardevolle start-up noemen, maar die titel moet het bedrijf nu overdragen aan het Chinese Xiaomi.

Xiaomi bestaat pas sinds 2010 en de kans bestaat dat je er nog nooit van gehoord hebt. Toch is het bedrijf razend populair: met een marktaandeel van 5,6 procent en een verkoop van 18 miljoen stuks in het derde kwartaal van 2014 staat Xiaomi op drie in de rangschikking van populairste smartphonebouwers. Met die cijfers zou je kunnen zeggen dat Xiaomi zich geen start-up meer kan noemen, al heeft het bedrijf daar geen oren naar.

De populariteit van het merk is niet verwonderlijk, aangezien Xiaomi telefoons met uitstekende hardware aflevert voor een erg aantrekkelijke prijs. Dat beviel ook investeerders, die recent 1,1 miljard dollar in de onderneming pompten. Als resultaat van die investeringsronde wordt Xiaomi nu gewaardeerd op maar liefst 45 miljard dollar, 5 miljard dollar meer dan Uber.

Xiaomi-telefoons worden voorlopig enkel in India en Indonesië verkocht. Brazilië staat als volgende op de lijst maar Europa en de VS staan nog niet op het programma. Bij ons kan je Xiaomi-telefoons wel krijgen via importeurs. Niet zo lang geleden namen wij er één onder de loep en we waren laaiend enthousiast. Ondanks de meer dan aantrekkelijke verkoopsprijs, zelfs met importkosten, konden weinig toestellen tippen aan de Mi3

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business