Het BES 12-platform van Blackberry wordt geïntegreerd in Boeings mysterieuze, zichzelf vernietigende Blackphone. Meer details over het Androidtoestel zijn niet bekendgemaakt.


Boeings mysterieuze, zichzelf vernietigende Blackphone krijgt hulp op het gebied van veiligheid van niemand minder dan Blackberry. John Chen, CEO van Blackberry, maakte vlak voor het weekend bekend dat zijn bedrijf samenwerkt met Boeing om zijn BES 12-platform te verwerken in het langverwachte Androidtoestel.

De Boeing Blackphone, die eigenlijk al in 2012 op de markt zou komen, verscheen eerder dit jaar voor het eerst in documenten van de Amerikaanse Federal Communications Commission.

De telefoon beschikt over ondersteuning voor twee simkaarten en de achterkant kan uitgebreid worden met een biometrische scanner en satellietontvangers. Verder heet het apparaat een unieke cover waarmee je niet kunt knoeien. Als iemand het toestel open probeert te krijgen, worden alle gegevens automatisch gewist.


Het veiligheidsplatform van Blackberry voegt alleen maar extra opties toe aan de smartphone. Chen, die blij is met de samenwerking, geeft geen nieuwe informatie vrij over de Blackphone. “Meer mag ik niet van ze zeggen”, sluit hij af.

Mobiele veiligheid
Dit is slechts de meeste recente stap van Blackberry"s pogingen om de mobiele veiligheid te verbeteren. Het bedrijf staat bekend om zijn zeer degelijke zakelijke veiligheidsbeleid. Tijdens een evenement in San Francisco vorige maand kondigde Chen ook al een samenwerking aan met Samsung om het BES 12-platform te integreren in Knox, de veiligheidsoplossing van de Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant.