Met de Classic grijpt Blackberry terug naar het verleden en hoopt het de fans van het fysieke toetsenbord weer warm te maken voor het merk.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De nieuwe Blackberry is onthuld. Hij heet Blackberry Classic, en is qua design duidelijk geïnspireerd op de Bold-lijn. “Alles wat je weet over Blackberry is geüpgradet”, aldus CEO John Chen tijdens de presentatie in New York afgelopen woensdag. 

De Classic hoopt de diehard Blackberry-gebruiker aan te spreken, die nog steeds een fysiek qwerty-toetsenbord boven touchscreen prefereert. Het toestel is 13 cm lang, 7.1 cm breed en 1 cm dik. Het heeft een vierkant 3.5 inch display met een 720px720p resolutie. De rest van het oppervlak wordt gevuld door het toetsenbord.

Hij wordt aangedreven door een dualcore 1.5Ghz Qualcomm 8960 CPU en heeft 2GB RAM. Ook beschikt de Classic over een 8 megapixelcamera en gaat hij 449 dollar kosten.

Het toestel komt in een periode dat Blackberry druk bezig is met een transformatie. Het afgelopen jaar stond in het teken van veranderen in de richting van bedrijfssoftware en services, door meer op Blackberry Enterprice Services (BES) 12 te gaan leunen. BES 12 is ontworpen om op alle systemen te draaien.

Blackberry heeft een relatief rustig jaar achter de rug. Het bracht dit jaar nog een klein aantal telefoons uit, waaronder recent de Blackberry Passport in september.