Samsung is bezig met de ontwikkeling van een eigen mobiel betaalsysteem dat zou moeten gaan concurreren met de betaaldienst van Apple.

Advertentie

Samsung werkt naar verluidt aan een eigen mobie betaalsysteem dat moet concurreren met Apple Pay.

Dit zou volgens techsite Recode bevestigd worden door verschillende bronnen. Samsung zou in onderhandeling zijn met LoopPay, een startup die mobiele portefeuilles maakt. Het door LoopPay gebruikte systeem heeft ten opzichte van Apple Pay het grote voordeel dat het zich baseert op technologie die al wijdverspreid is.

Door middel  van een LoopPay-kaarthouder in combinatie met een pinpas kun je nu al met ieder toestel betalen bij de bakker op de hoek. Winkelketens die het betalingssysteem van Apple willen gebruiken moeten hiervoor een apart systeem invoeren. Maar de consument heeft met het Apple-systeem dan weer geen extra apparaat nodig, behalve zijn of haar iPhone. In dat gat wil de samenwerking tussen Samsung en LoopPay nu springen.

De CEO van LoopPay heeft gezegd dat hun technologie zou worden geïntegreerd in een mainstream smartphone met een “hoge marktpenetratie”. Wij zijn dus erg benieuwd naar de release van de volgende Samsungtelefoon in de eerste helft van komend jaar.

Volgens de geruchten gaat het systeem van Samsung, net als dat van Apple nu, gebruik maken van een vingerafdrukscan op de telefoon voor authenticatie. Ook gaat Near Field Communication (NFC)-technologie een rol spelen. NFC lijkt nu al de toekomst van mobiel betalen. Om klaar te zijn voor de toekomst stappen steeds meer retailers over naar betalingssystemen die deze technologie aankan.