Hoe meer iemand verdient, hoe groter de kans dat hij tijdens een meeting zijn smartphone links laat liggen.

Advertentie

Let toch even op als u bij een volgende meeting uw smartphone bovenhaalt. Onderzoek van de USC"s Marshall School of Business wees uit dat vier managers op vijf het ongepast vinden om tijdens het vergaderen berichten te versturen. Bellen zelf blijkt al helemaal not done.

Hoe hoger het loon…

Twee op drie vindt het niet kunnen om via de smartphone te e-mailen tijdens een zakenlunch. Opvallend, maar misschien niet geheel verwonderlijk, is dat de veertigplussers zich veel meer storen aan deze vormen van multitasking dan hun jongere medewerkers. Een generatiekwestie dus, want bij jongere medewerkers is het intussen net juist erg ingeburgerd

De meest opvallende conclusie van het onderzoek: hoe meer iemand verdient, hoe groter de kans dat hij tijdens een meeting zijn smartphone links laat liggen. 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.