Ook Eurosys kondigt zich aan als Apple reseller. Het geeft blijk van de ambities van Apple, met name in de bedrijfswereld.

Advertentie

EuroSys, een IT-dienstverlener met meer dan 220 specialisten, is benoemd tot Apple Authorised Reseller (AAR). Dergelijke status stelt EuroSys in staat het complete portfolio van Apple aan te bieden aan haar klanten. Dit gaat van iPhone, iMacs, Macbooks en iPads tot uitgebreide serversystemen, en dienstverlening.

Dat Apple zich meer een meer roert op de bedrijfsmatrkt, is duidelijk. Al gaat het hiervoor in zee met gevestigde dienstverleners, zoals dat eerder met IBM het geval was. Eurosys doet dit dan weer als reseller.

BYOD 

Door deze partnerstatus komt EuroSys naar eigen zeggen tegemoet aan de groeiende vraag naar zakelijke Apple-oplossingen. "We merken dat Apple een steeds grotere speler op de zakelijke markt is, en mede door de trend dat medewerkers hun eigen toestellen willen gebruiken voor hun werk (Bring your own device) neemt het gebruik van Apple-producten en -oplossingen alsmaar toe", stelt Mark Lens, CEO van EuroSys.

Met de uitbreiding van het Apple-aanbod profiteren organisaties, volgens Lens, van onder meer de verbeterde efficiëntie en productiviteit die de Bring Your Own Device (BYOD)-trend biedt. Daarbij worden de IT-governance, veiligheid en service levels behouden.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.