Nieuws

Cegeka bouwt nieuw datacenter in Nederland

Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka gaat een nieuw datacenter bouwen in het Nederlandse Zuid-Limburg. Het nieuwe datacenter is goed voor een investering van meer dan tien miljoen euro.

Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka gaat een nieuw datacenter ontwikkelen in Sittard-Geleen, in het Nederlandse Zuid-Limburg. Het nieuwe datacenter zal in juni 2015 operationeel zijn en is goed voor een investering van meer dan tien miljoen euro. 

Het nieuwe datacenter biedt plaats voor blokken van 160 IT-racks. Het plan past in Cegeka’s Europese ambities. Europees datacenterspecialist ICTroom uit Lijnden ontwerpt  en bouwt het datacenter.

De locatie van het nieuwe datacenter in Zuid-Limburg, tegen de Belgische maar ook Duitse grens, komt door de overname van het bedrijf Brain Force, waardoor Cegeka er in korte tijd heel wat Nederlandse en Duitse klanten bijkreeg.

Groen datacenter
Het nieuwe datacenter zal, naar eigen zeggen, het meest energie-efficiënte zijn in Nederland. Zo zal een koelinstallatie het datacenter koelen met koude buitenlucht middels een indirect Air2Air-principe van GEA. Hierdoor wordt, nog steeds volgens Cegeka, het energieverbruik van de koelinstallatie met een factor zeven gereduceerd in vergelijking met klassieke koeling.

Het nieuwe datacenter zal het Tier III-label dragen. Dat impliceert onder meer dat elk onderdeel onderhoud kan ondergaan zonder impact op de IT-systemen. De beschikbaarheid wordt hoger dan 99,98%.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business