Nieuws

Internet der dingen overspoelt netwerken

Veel communicatie- en IT-netwerken zullen in 2018 tegen capaciteitsproblemen aanlopen. De schuldige: het internet of things.

Binnen drie jaar zal zowat de helft van alle IT-netwerken die nog een capaciteitssurplus hebben te kampen krijgen met ruimtegebrek. Ongeveer tien procent van de netwerken zal compleet overspoeld worden. Zowat veertig procent van alle data van het internet der dingen zal dan over een bijna gesatureerd netwerk lopen.

Dat schrijft het marktonderzoeksbureau IDC in zijn jaarlijkse Futurescape-voorspellingen. Ook wat veiligheid betreft, zal het Internet of Things (IoT) heel wat kopzorgen meebrengen, denkt IDC. Binnen twee jaar zal er zich op liefst negentig procent van de netwerken een veiligheidsincident voordoen met IoT. Gelukkig zullen die niet allemaal een grote crisis veroorzaken, wel veel ongemak.

Slimme steden
Voor cloudproviders is het IoT dan weer goed nieuws: negentig procent van alle IoT-data zal tegen 2020 gehost worden op een cloudplatform. Samen met het IoT worden ook smart cities heel belangrijk de komende jaren, zegt IDC, een kwart van alle externe overheidsuitgaven gaat naar IoT in 2018.

Daarnaast zal het IoT steeds meer binnendringen in andere sectoren. Waar het nu vooral nog draait rond slimme steden, productie en consumententoepassingen, zal IoT binnen enkele jaren in zowat alle industrieën opduiken.

Dankzij de millennials
Niet verwonderlijk zijn het vooral de millennials die voor de snelle opkomst van IoT zullen zorgen. Zowat zestien procent van de wereldbevolking mag in 2018 tot de Generation Y gerekend worden.

“Het internet der dingen geeft IT-managers veel om over na te denken”, zegt Vernon Turner van IDC. “Bedrijven zullen elke IT-discipline tegen het licht moeten houden om een evenwicht te vinden in de hoeveelheid data die op hun bedrijfsnetwerk terechtkomt. IoT zal ook een structurele verandering veroorzaken in de organisatie van bedrijven om innovatie voor iedereen transparant te maken en zal ook nieuwe, competitieve zakenmodellen helpen creëren.” 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business