Ooit al gehoord van Google location history? Google weet meer over u dan u denkt. Deze vier voorbeelden tonen dat aan.

Advertentie

Google weet meer over u dan u denkt. Deze vier voorbeelden tonen dat aan.

1. Overal waar u bent geweest.
https://maps.google.com/locationhistory

Gebruikt u, net als ruim twee op drie smartphone–gebruikers, een smartphone met het Android besturingssysteem,  dan kan Google exact uw locatie bepalen.  U kan u doen en laten ook visualiseren op een kaart, wat voor velen best even schrikken is.

Standaard gaat Google één maand terug in de tijd. Maar u kan zelf maanden of zelfs jaren teruggaan. U kan uw route ook laten afspelen. Van sommige plaatsen zal u niet meteen herinneren dat u er geweest bent.

De dienst werkt ook enkel als u met uw Android-telefoon ook ingelogd bent op uw Google Account. Overigens is Google niet alleen met lokaliseren. In de nieuwste gebruikersvoorwaarden van Facebook staat bijvoorbeeld ook dat u steeds gevolgd kan worden.

2. Alles wat u heeft gezocht
https://www.google.com/history/

Elke zoekopdracht die u via Google uitvoert, wordt geregistreerd. Ook elke Google advertentie waar u op heeft geklikt wordt bewaard. U kan die geschiedenis bekijken. Google geeft wel de melding dat u de enige bent die dit kan bekijken. Er bestaat ook een aparte YouTube history. (https://www.youtube.com/my_search_history)

3. Alle apps die uw Google data benaderen
https://security.google.com/settings/security/permissions

Deze account pagina biedt een lijst van alle apps die op de een of andere manier toegang hebben tot uw Google data. U kan de toegang telkens ook intrekken.

4. Alle Google data 
https://www.google.com/takeout

Google heeft perfect en uniform zicht op alle data die via hun diensten worden gecreëerd en bewaard. Meer zelfs: u kan alle data uit Google exporteren. Hieronder bookmarks, e-mails, contacten, drive files, profile info, foto’s en zelfs uw YouTube video’s.
 

Advertentie