Nieuws

Dropbox for Business geeft bedrijven meer controle

Dropbox heeft de lancering van Dropbox for Business API aangekondigd om bedrijven te ondersteunen. Systeembeheerders krijgen meer controle over de accounts.

Dropbox heeft aangekondigd dat het woensdag de Dropbox for Business API introduceert. Dit in een poging bedrijven te ondersteunen die complexe situaties moeten overwinnen op het gebied van veiligheid, toestemming, het voorkomen van gegevensverlies en aangepaste werkdrukintegratie.

Als een extensie van Dropbox Platform ziet de API tijdens zijn lancering direct een aantal zakelijke oplossingen van de eerste twintig partners, waaronder CloudLock, Nuix, DocuSign, Splunk, Microsoft, Windows Azure, Dell, Cisco en SkySync.

Twee voordelen
Volgens George O"Brien, productmanager bij Dropbox, kennen deze geïntegreerde oplossingen twee voordelen voor de zakelijke gebruikers. De eerste is dat het systeembeheerders de mogelijkheid geeft om applicaties te installeren in elke Dropbox die zich in hun onderneming bevindt. Dit kan met één druk op de knop.

Het tweede voordeel is dat het de complexiteit verlicht van een Dropbox-account binnen een bedrijf. Als een medewerker bijvoorbeeld het bedrijf verlaat, geeft de API systeembeheerders de mogelijkheid om de Dropbox over te zetten naar een andere gebruiker. Of wanneer iemand zijn laptop verliest, kan de account op afstand gewist worden.

Opstapje geven
O"Brien stelt dat Dropbox for Business API systeembeheerders weer controle geeft. Het is een opstapje om content in het beheerde IT-systeem te krijgen. “Hoe ik denk dat het werkt met Dropbox, is dat mensen kiezen voor hulpmiddelen waar ze goed mee overweg kunnen”, zegt hij. “Dat betekent niet per se dat het veilig gebeurt. Ze beginnen wellicht op hun privé-laptop of op hun eigen iPad.”

Het gevolg hiervan is dat veel bestanden door gebruikers worden gemaakt op de verschillende systemen waar ze zich prettig bij voelen. “Dus een van de manieren voor systeembeheerders om weer controle te krijgen is door het geven van een opstapje in plaats van muren op te werpen. Op die manier is het eenvoudiger om content die elders gecreëerd is in te brengen.”

Wereldwijd in gebruik
Deze laatste update is de zoveelste in een lange rij vol nieuwe toevoegingen en aanpassingen sinds het verschijnen van Dropbox for Business in april 2013. Zo zijn in die periode onder meer de zoek-, deel- en veiligheidsopties verbeterd.

Dropbox heeft momenteel meer dan driehonderd miljoen gebruikers wereldwijd. Ongeveer zeventig procent daarvan bevindt zich buiten de Verenigde Staten. Een groot deel is terug te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland. Meer dan honderdduizend bedrijven maken gebruik van Dropbox for Business.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business