Nieuws

Cyberaanvallen drijven organisaties naar hogere security-standaarden

Uit het jaarlijkse 'State of the CSO'-rapport van het blad CSO voor security officers blijkt dat de helft van de bevraagde bedrijven hun security-standaarden het voorbije jaar hebben moeten herevalueren.

Recente gegevenslekken bij vooraanstaande bedrijven hebben heel wat bedrijven de stuipen op het lijf gejaagd; vele bedrijven vrezen nu ook een aanval op hun eigen infrastructuur binnen het jaar. En security-verantwoordelijken besteden nu ook meer tijd aan het overtuigen van hun  topmanagement en andere beslissingnemers van het belang van investeren in beveiliging.
Dit zijn enkele van de resultaten uit CSO’s jaarlijkse "State of the CSO"-rapport, waaraan 366 security professionals online meewerkten in augustus en september 2014.
Ongeveer de helft van de respondenten zei dat hun organisatie de standaarden voor informatiebeveiliging heeft moeten aanpassen ten gevolge van recente veelbesproken cyberaanvallen, zoals Target en Home Depot. Vaak betekende dit dat de securityprojecten werden versneld en/of uitgebreider getest.
Opvallend: meer security experts liggen wakker van cyberaanvallen van buiten het bedrijf (37%) dan van cybergevaar door de eigen medewerkers (18%), terwijl onderzoek uitwijst dat interne hacks vaker plaatsvinden dan aanvallen van buiten uit.

In samenwerking met Computerworld.com.

Op 11 december 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over business continuity. Wij bekijken tijdens dit seminar de onderdelen van een Business Continuity-plan, sommen de trends in de markt op en geven inzicht in de plannen en realisaties van andere bedrijven op het vlak van Business Continuity en Disaster Recovery Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business