Er is een wereldwijd tekort aan beveiligingsprofessionals. Bedrijven moeten daardoor de platgetreden paden voor rekrutering verlaten.

De industrie kent vandaag een dramatisch tekort aan gekwalificeerde beveiligingsprofessionals. Volgens Cisco’s 2014 Annual Security Report komen we wereldwijd een miljoen mensen te kort in IT-security. Op welke manieren vindt u toch de juiste mensen?

1. Gebruik crowdsourcing

Sommige bedrijven gebruiken crowdsourcing om bugs in hun software of beveiligingsfouten in hun platforms te vinden. Dezelfde aanpak helpt ook om nieuwe mensen te vinden. Dat kan voor beveiligingsprofessionals op een website zoals Bugcrowd.

2. Zoek mensen die willen leren

Neem mensen aan op basis van wat ze kunnen doen, niet op basis van hoeveel tijd ze in een bepaalde rol gezeten hebben. Iemand met een passie voor beveiliging die leergierig is, kan op korte tijd veel bereiken, zelfs als hij niet de typische ervaring van een beveiligingsprofessional heeft.

3. Ga naar universiteiten en hogescholen

Kijk rond op universiteiten en hogescholen en sponsor Capture The Flag en andere beveiligingscompetities. Vraag de winnaars of de studenten die de competitie organiseren om eens langs te komen voor een sollicitatiegesprek. Zoek ook naar studenten die actief zijn in professionele organisaties zoals OWASP of ISSA of die papers presenteren op beveiligingsconferenties zoals RSA, Black Hat of Women in Cuber Security.

4. Zoek scholieren

Niet alleen het hoger onderwijs is een kweekvijver voor talent, zelfs in het middelbaar al kunt u vaak gepassioneerde mensen vinden. Sommige scholieren hebben al vrij snel de juiste ‘hacker’ mindset waarmee ze een getalenteerde beveiligingsprofessional kunnen worden.

5. Kijk naar de betaalindustrie

Mensen die in de betaalindustrie werken, zijn gewoon om met gevarieerde beveiligingsmodellen te denken. Diezelfde mentaliteit komt goed van pas voor beveiligingsprofessionals.

In samenwerking met CIO.com.

Op 11 december 2014 organiseert Business Meets IT een (gratis) seminarie waarop u alles te weten komt over business continuity, en dit onder de noemer "Meet The Experts". Meet info op de webisite van Business Meets IT.