Nieuws

IT grote verliezer in strijd om security in de cloud

De meerderheid van de IT-organisaties wordt in het ongewisse gelaten voor wat betreft het beschermen van zakelijke data in de cloud.

De meerderheid van de IT-organisaties wordt in het ongewisse gelaten voor wat betreft het beschermen van zakelijke data in de cloud. Daardoor is vertrouwelijke en gevoelige informatie in gevaar, zo blijkt de conclusie van een een recent onderzoek door het Ponemon Institute in opdracht van SafeNet. In het onderzoek werden wereldwijd meer dan 1.800 IT- en IT-beveiligingsprofessionals ondervraagd.

Cloud

Hoewel organisaties steeds meer aan cloud computing doen, ondervindt het IT-personeel moeite om data in de cloud te beheren en te beveiligen. Het onderzoek toont aan dat slechts 38 procent van de organisaties duidelijke rollen heeft vastgesteld en één aanspreekpunt heeft aangesteld voor het beveiligen van vertrouwelijke en gevoelige informatie in de cloud.

Bovendien blijkt dat 44 procent van de zakelijke data opgeslagen in een cloud-omgeving, niet onder beheer van de IT-afdeling valt. 

Kleine stappen

Om een veiliger cloud-omgeving te creëren, kunnen organisaties beginnen met kleine stappen, zegt dr. Larry Ponemon, voorzitter en oprichter van het Ponemon Institute. “Denk aan het opnemen van IT-beveiliging in hun bestaande security-policy’s en -procedures, het vergroten van inzicht in het gebruik van cloud-omgevingen, en het beschermen van data met versleuteling en krachtiger toegangscontrole, zoals two-factor authenticatie.”

Op 11 december 2014 organiseert Business Meets IT een (gratis) seminarie waarop u alles te weten komt over business continuity, en dit onder de noemer "Meet The Experts". Meet info op de webisite van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business