Nieuws

Uber en Tinker zetten in op luchthavenvervoer

Net als de taxidienst Uber, breidt ook de dienst Tinker, die zich specialiseert in luchthavenvervoer, zich uit in ons land.

De online taxi-startup Tinker, die luchthaventransfers aanbiedt met vroegboekkorting, breidt zijn dekking in België verder uit. Naast transfers van en naar de luchthavens Antwerpen, Brussel en Oostende worden nu ook ritten van en naar de luchthavens van Charleroi en Luik aangeboden met vroegboekkorting tot wel 85 procent.

Tinker rijdt, naar eigen zeggen, al aan €43 van Brussel Centrum naar Charleroi Airport. Dat is niet spotgoedkoop, maar naar eigen zeggen wel goedkoper dan de meeste klassieke taxidiensten.

Groei

Sinds mei dit jaar al biedt Tinker online taxivervoer van en naar Belgische luchthavens aan via de website. De online taximaatschappij Tinker heeft geen eigen taxi"s rijden, maar reserveert ritten bij bestaande, regionale taxibedrijven.

In anderhalf jaar tijd zijn er, volgens TInker, in Nederland reeds 100.000 boekingen gedaan. Precieze cijfers voor België zijn er niet. "We zijn qua aantal boekingen eveneens voortvarend van start gegaan in België, met een maandelijkse groei van 35 procent”, oppert operationeel manager België, Sander Keehnen.

Belangrijkste speler worden

België is inzake luchthavenvervoer opmerkelijk in twee opzichten. “Het openbaar vervoer is duurder dan in ons "thuisland" Nederland en de prijs van een parking op Belgische luchthavens behoort tot één van de hoogste in Europa. Binnen een jaar verwachten wij daarom één van de belangrijkste spelers op de markt voor taxivervoer naar luchthavens in België te zijn.”

Uber

Tinker is overigens niet de enige alternatieve taxidienst die inzet op luchthavenvervoer. Zo biedt Brussels Airlines in de aastormende eindjaarsperiode een cadeaubon voor een vlucht in Europa, met als extra een voucher van 15 euro voor een rit met hun Uber taxidienst . Al benadrukt Brussels Airlines dat deze bon niet in Brussel kan worden gebruikt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business