Nieuws

Mobiele veldslag: Samsung en SAP tegenover Apple en IBM

De Duitse softwaregigant SAP heeft een nieuw partnerschap met Samsung aangekondigd rond gemeenschappelijke mobiliteitsoplossingen voor bedrijven. Dit lijkt een antwoord op de deal van IBM en Apple.

SAP heeft een nieuw partnerschap met Samsung aangekondigd rond gemeenschappelijke mobiliteitsoplossingen voor bedrijven.

Dit partnerschap combineert de toestellen van Samsung met het SAP Mobile platform. Een focus ligt ook op beveiliging en integratie van Samsung-apparaten met de zakelijke software van SAP, waaronder het databanksysteem Hana. De twee richten zich in dit kader op een aantal sectoren, waaronder de energie- en gezondheidssector, de retail en de financiële sector. 

Daarnaast speelt de samenwerking ook in op de trend van de zogenaamde wearables. Zo zou het mogelijk zijn om aan de hand van wearables de werking van een organisatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door met een Samsung Galaxy Gear klant- en productgegevens of de voorraad te kunnen raadplegen.

IBM

De samenwerking tussen SAP en Samsung lijkt op de deal die de respectieve concurrenten IBM en Apple onlangs aankondigden. Deze zomer kwamen Apple en IBM overeen dat zij ongeveer een honderdtal enterprise-apps voor de iPhone en iPad gaan ontwikkelen. IBM gaat ook iPhones en iPads aan zijn klanten leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business