Uber heeft een samenwerking afgesloten met Spotify, zodat je naar je eigen muziek kan luisteren tijdens de taxirit.

De geruchten van een samenwerking tussen Uber en Spotify doken vorige week reeds op, maar worden nu officieel bevestigd.

Voortaan wordt het mogelijk om je Uber-account aan je Spotify-account te koppelen. Wanneer je via de applicatie van Uber een taxi bestelt, kan je onmiddellijk via Spotify kiezen welke muziek je graag wilt horen tijdens de rit. Wanneer de taxi je oppikt, zal de muziek dan reeds aan het spelen zijn.

Het luisteren naar eigen muziek werkt alleen in Uber-taxi’s die de nieuwe functie ondersteunen. Wanneer je een taxi wordt aangeboden die de dienst ondersteunt, verschijnt er een aparte muziekbalk onder aan de Uber-app. Op die manier kan je niet alleen op voorhand kiezen welke muziek je wilt beluisteren, maar ook tijdens de rit.

De nieuwe integratie van Spotify en Uber wordt vanaf vrijdag 21 november uitgerold in Londen, Los Angeles, Mexico City, Nashville, New York, San Francisco, Singapore, Stockholm, Toronto en Sydney. In de komende weken volgen de overige steden waar zowel Uber als Spotify actief zijn. De dienst vereist een Spotify Premium-abonnement en werkt zowel met de Uber-app op Android als iOS.