Nieuws

Twee bedrijven op drie ziet business model in vijf jaar totaal veranderen

Onderzoek van KPMG in België wijst uit dat twee op drie Belgische bedrijven een grondige verandering van hun business model verwachten tegen 2020. Vooral de grote kosten- en innovatiedruk dwingen hen hiertoe.

Uit een onderzoek van KPMG in België blijkt dat twee op drie Belgische bedrijven een grote of redelijke verandering van hun business model verwachten tegen 2020.

Meer concurrentie, meer opportuniteiten

Het gaat vooral om de sectoren informatie, communicatie & entertainment (ICE), de autosector, banken & verzekeringen en overheid & gezondheidszorg. De bedrijven verwachten dat vooral de grote kosten- en innovatiedruk hen zal dwingen tot deze verandering.


Industrie (54%), transport & logistiek (59%) en FMCG (60%) verwachten het minst te moeten veranderen in de komende 5 jaar.

De concurrentie neemt toe, maar lijkt een tweesnijdend zwaard. De ondervraagde bedrijven vrezen door de toenemende sectorvervaging steeds meer concurrentie uit andere sectoren (63%) maar zien tegelijk ook groeiopportuniteiten buiten de eigen sector (72%).

Vooral een redelijke verandering

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 201 in België gevestigde bedrijven met de vraag in welke mate hun bedrijfsmodel zal veranderen tegen 2020: 12% van de 201 ondervraagde bedrijven verwacht een totale verandering, 55% een redelijke. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business