Microsoft start met een testperiode voor Office op Androidtablets. De uiteindelijke versie moet begin 2015 voor iedereen beschikbaar zijn.


Microsoft accepteert sinds donderdag 6 november aanvragen voor zijn previewversie van Office voor Android. Het bedrijf is voor zijn testprogramma op zoek naar een doorsnede van gebruikers met verschillende Androidtablets. Belangstellenden kunnen zich aanmelden. Over een week zouden de eerste previewcodes worden uitgestuurd.

Volgens woordvoerders van Microsoft komt Office voor Android begin 2015 op de markt. De basisversie is gratis beschikbaar. Net zoals bij Office voor iOS zullen gebruikers in staat zijn om bestanden te bekijken, maken en bewerken in de apps van Office voor Androidtablets zonder een abonnement, maar als ze toegang willen tot de meer geavanceerde bewerktools of de onbeperkte OneDrive-opslag moeten ze betalen.


Losse apps
Office voor Androidtablets bevat Word, Excel en Powerpoint. OneNote for Android is al langere tijd beschikbaar en gratis te downloaden in de Play Store.

Microsoft pakt ook Office Mobile op Androidtelefoons aan om het meer in overeenstemming te brengen met Office voor Androidtablets, net zoals het dat ook op iOS heeft gedaan. Een van de aanpassingen is om de Office Mobile-hub te splitsen in drie losse apps voor Word, Excel en Powerpoint, net zoals ze op de iPhone gedaan hebben.