Meer dan de helft van de respondenten is zo goed als altijd beschikbaar voor het werk. Als gevolg daarvan verdwijnt het 9-tot-5 werkregime.

Advertentie

Meer dan de helft van de respondenten is zo goed als altijd beschikbaar voor het werk. Als gevolg daarvan verdwijnt het 9-tot-5 werkregime. De nieuwe werkdag ziet er almaar meer als volgt uit: van 07.00u tot 08.00u, van 09.00u tot 12.00u, van 14.00u tot 17.00u en eventueel nog van 21.00u tot 22.00u.

Liever op kantoor

De meeste bedrijven hebben zich aangepast aan het nieuwe werken. Toch houden ze best rekening met de verwachtingen van hun medewerkers. Dat alles blijkt uit het Connected World Technology Report van netwerkleverancier Cisco, een wereldwijd onderzoek dat peilt naar de impact van technologie op onze manier van leven.

Steeds meer bedrijven passen daarom flexibele werkregimes toe. Meer dan de helft van de HR-verantwoordelijken die deelnam aan het onderzoek heeft het nieuwe werken ingevoerd of op de agenda gezet. Eén respondent op vier laat weten te mogen thuiswerken.

Jongere medewerkers, de min 30-jarigen van de Generation Y, werken liever op kantoor waar ze naar eigen zeggen meer gefocust werken en productiever zijn. 

Onderzoek

De resultaten staan in het "Connected World Technology Report", dat ook eerder al verscheen in 2011 en 2012. Het onderzoek behelst 3.700 professionals in 15 landen over de hele wereld, waarvan 830 personeelsmedewerkers. 

Advertentie