Samsung introduceert naast de populaire Galaxy S-serie de nieuwe metalen Galaxy A-serie.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Begin augustus lanceerde Samsung zijn eerste model uit de nieuwe Galaxy A-serie, de Galaxy Alpha. De geruchtenmachine is sindsdien nog volop in bedrijf en naar verluidt kunnen we de komende maanden nog drie modellen uit deze serie op de markt verwachten, namelijk de SM-A300, de SM-A500 en de SM-A700.

Verschil A-serie en S-serie
Het meest in het oog springende en duidelijk in de hand voelbare verschil, is de behuizing. Daar waar Samsung voorheen steevast koos voor een kunststof behuizing, is nu voor het eerst de overstap gemaakt naar een metalen behuizing. Een metalen zijkant welteverstaan. De achterkant blijft van kunststof, wellicht om de kosten te drukken, maar het grote voordeel is wel dat het toestel opeens een stuk stabieler in je hand ligt. Hiermee blijft tevens de mogelijkheid behouden om zelf je accu te verwisselen en op lange dagen van huis een extra accu mee te nemen.

Kijkje in de nabije toekomst
De Galaxy Alpha is hiermee het eerste Samsung-model sinds tijden met een metalen behuizing. Zijn opvolgers A3, A5 en A7 zouden volgens ingewijden qua ontwerp, en dus de combinatie van metaal en kunststof, overeenkomen met de Alpha en daarnaast zijn uitgerust met een betere camera. De SM-A500 en SM-A700 krijgen naar verluidt een hd-scherm en de SM-A300 een ghd-scherm. Inmiddels is vorige maand ook de Samsung Galaxy Note 4 gelanceerd, die veel furore maakt op de markt van de phablets en tevens over een deels metalen behuizing beschikt.

Beauty over brains
Opvallend is dat Samsung met de Galaxy Alpha overduidelijk heeft gekozen voor "the looks" van de nieuwe serie, aangezien dit model in technisch opzicht zijn meerdere moet erkennen in de Galaxy S5. Zo beschikt de S5 over een groter en scherper scherm, een iets hogere cameraresolutie, een betere bestendigheid tegen water en stof en, hoewel de S5 initieel minder opslagruimte biedt, heb je wel de mogelijkheid om deze zelf uit te breiden. Wel beschikken beide modellen over het zogeheten Amoled-scherm, dat bekend staat als één van de beste schermen op de markt.

Vol verwachting…
Het wachten is nu op de A3, de A5, waarvan de eerste foto"s al zijn uitgelekt, en het model in de hogere prijsklasse, de A7. Wellicht dat deze modellen het gat dat in technisch opzicht is ontstaan bij de overgang van de S-serie naar de A-serie, weten te dichten en dat ze een ideale combinatie tussen beauty en brains tot stand weten te brengen. Vol verwachting klopt ons hart…