Proximus-klanten kunnen vanaf nu automatisch inloggen op de gratis wifihotspots van hun provider. Bovendien krijgen die hotspots ook meer bandbreedte.

Advertentie

Proximus-klanten hoeven vanaf nu niet meer telkens hun gebruikersnaam en wachtwoord in te geven wanneer ze op een gratis hotspot willen inloggen. De provider volgt daarmee in de voetstappen van Telenet, dat enkele weken geleden een gelijkaardig initiatief aankondigde.

De toegang wordt toegekend op basis van de Proximus-simkaart en het Extensible Authentication Protocol (EAP). De technologie is volgens Proximus aanwezig in ongeveer 70 procent van de momenteel gebruikte smartphones en in alle nieuwe iOS-, Android- en Windows Mobile 8.1-smartphones.

Proximus heeft vorige zomer de toegang via EAP getest op tienduizend hotspots in Gent en die resultaten waren positief. Het bedrijf voert EAP nu ook op de rest van de hotspots in. EAP zal in november al op 700.000 wifihotspots mogelijk zijn, de resterende toegangspunten worden in de eerste helft van 2015 aangepast.

Meer bandbreedte
De gebruikers van de wifihotspots krijgen daarnaast meer bandbreedte zegt Proximus, waardoor de verbinding sneller en stabieler is. Vanaf nu wordt de bandbreedte dynamisch toegekend in functie van de bandbreedte die niet door de eigenaar wordt opgebruikt.

Proximus lanceerde zijn gratis hotspots (Internet Overal gedoopt) in november 2011. Toen waren er zo’n 100.000. Momenteel zijn het er ongeveer 930.000. Daarnaast heeft de provider een overeenkomst met het Spaanse bedrijf Fon waardoor zijn klanten ook op 13 miljoen Fon-hotspots wereldwijd gratis mogen inloggen.