Nieuws

Apple en Google niet de meest innovatieve bedrijven

In de recente lijst van honderd meest innovatieve bedrijven ter wereld geen Apple of Google. Wel Salesforce.com, Amazon en VMWare.

Salesforce.com, Amazon en VMWare zijn de meest innovatieve bedrijven in IT. Dat blijkt uit The World"s Most Innovative Companies List.

In de recente lijst, een initiatief van zakenblad Forbes, staat Salesforce.com voor de vierde keer op rij bovenaan. In deze top 100 staat één bedrijf met Belgische roots: AB Inbev (op 79). Dochterbedrijf Ambev staat op 27.

Vooral de toppositie van Salesforce.com valt op. In de tien jaar dat Salesforce.com bestaat is het erg gegroeid: van 500 werknemers naar 13.000. Volgens het zakenblad heeft het bedrijf zijn succes te danken aan de open en consistente managementstijl van CEO Marc Benioff. Want hoe groter een bedrijf, hoe moeilijker om te innoveren.

Van de technologiebedrijven staan Amazon en VMWare respectievelijk op plaats 6 en 9 in de top 100. Red Hat staat op 12, Netflix op 30 en Autodesk op 81. Een IT-dienstverlener als Tata Consulting Services staat op 57.

Wel opvallend: bij de honderd meest innovatieve bedrijven duikt geen Google of Apple op. Ook de financiële sector is in deze lijst niet goed vertegenwoordigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business